Om oss


Hundmassage, Hundpromenader & Hundägarkurser

Om oss

Jag som driver Fartfyllda Tassar heter Karina Ravn. Jag är född och uppvuxen i Narvik som ligger i Nord-Norge. Jag flyttade till Tidaholm, en liten stad som ligger mellan Vänern och Vättern, 1989. Jag är gift och har två barn.


Träningsideologi:

Positiv träning är A och O för mig. Jag jobbar med shaping och klicker för att jag vill hellre belöna rätt beteende istället för att bestraffa fel beteende. Varje hund är i mina ögon unik och skall bemötas därefter.Hundar:


Jag skaffade min första hund 1991. En liten Jack Russelltik som skulle vara en stallhund och hänga med mig när jag red ut i skogen. Jag gick några kurser på Brukshundklubben och fastnade för lydnadsträningen. Startade första tävlingen på skoj och sen var jag fast. Denna lilla hund lyckades ta sig till Elit och erövra ett förstapris.   Sen skaffade jag en Working Kelpie som fick namnet Zanthus. Zanthus tävlades i både lydnad, agility (med min man som förare) och vallning. Och även han tog sig till elitklass lydnad och han blev även godkänd vallhund på får.  Jag har idag en working kelpiekille som heter Cooper och en Weimaranerhane född april 2016 som heter Topaz. Cooper är en duktig draghund och vi tävlar i barmarksdrag. Han har även startat lydnad och var uppflyttad till gamla lkl3  . Vi tränar och tävlar även en hel del Nose Work .  Topaz skall få syssla med drag han med, samt viltspår och Nose Work.


Utbildning:


Under 2014 har jag gått utbildningen "Arbete med Hund" genom Örkelljunga Utbildningscentrum. En 1-åring utbildning på 500 poäng, där jag har utbildat mig till Diplomerad Instruktör/träningscoach med inriktning tävlingslydnad och vardagslydnad, diplomerad resurshundförare och fullföljt tränarutbildning i nosework och klickerträning.


Under våren 2015 utbildade jag mig till Dogparkourinstruktör.


Jag är från och med 31 maj 2016 certifierad Nose Workinstruktör genom Svenska Noseworkklubben och då även doftprovsdomare.


Den 29/9 2017 tog jag examen  till Hundmassör.